FAQ – ofte stillede spørgsmål

Til 3D modelering (CAD) anbefaler vi Autodesk Fusion 360 som er gratis for hobbyister.

Til at tegne vektor-grafik til f.eks. laserskæreren, kan du benytte sketch-funktionaliteten i Fusion 360 eller tegneprogrammet Inkscape, der også er gratis.

For at printe på 3D-printerne (Prusa) anbefaler vi Prusa Slic3r.
Til resin-printerne kan du bruge enten Chitubox eller Lychee Slicer.

Til at skære på CNC-fræserne (CAM) kan du enten bruge CAM-funktionaliteten i Fusion 360 eller det gratis program Inventables Easel.
Vi har også en licens til Vectric Vcarve. Se mere i Hey Space om hvordan du tilgår softwaren.

Ja, via Fabman-app’en kan du booke en maskine, så du er sikker på at den er ledig når du kommer. Det koster et lille gebyr, for at forhindre at folk ikke møder op og maskinerne står stille uden grund.

Det vil først og fremmest være dejligt, hvis du sørger for at der ser pænere ud når du går end da du kom. På den måde er her altid rent og pænt. Vi har ingen ansatte til at stå for rengøring, så det er op til os selv at orden.

Har du en viden som du tænker at andre kunne være interesserede i, så er du meget velkommen til at afholde et kursus eller en workshop i vores lokaler.
Tag fat i en af lederne, så finder vi en plads i kalenderen og hvad der ellers skal til.

Du er velkommen til at tage materialer med selv, så længe de er godkendte til maskinerne. Dette vil du have lært om på kørekortskurset til den pågældende maskine.

Vi sælger også en del materialer bl.a.:
Akryl og krydsfinér til laserskæreren.
Krydsfinér og mdf til cnc-fræserne.
Folie i mange farver og typer til folieskærerne.
PLA og resin til 3d-printerne.
Metaller til metalsmeltning.
Træ og forbrugsvarer i træværkstedet.

Er der noget specifikt du har i tankerne, så tag fat i os, så ser vi om vi kan hjælpe med at fremskaffe det.

Vi foretrækker at lære dig at lave dine projekter selv. På den måde er du bedre rustet til dine fremtidige idéer.
Mellem kl. 16-22 er der næsten altid nogle andre du kan spare med om dine udfordringer og ellers så send os en mail, så hjælper vi med at finde en løsning.

Vi har et smart system, hvor du med din mobiltelefon scanner en QR-kode gennem vinduet ved den blå indgangsdør på bagsiden af bygningen. QR-koden leder til en hjemmeside, hvor du klikker på “open door”-knappen, hvorefter døren låser op.

Inden for 48 timer efter at du har meldt dig ind i Hey Space, modtager du en invitation til administrationssystemet, hvor du skal oprette en brugerprofil. Det er det samme system, der holder styr hvor lang tid du bruger laserskæreren, CNC-fræseren, 3D printere og andre maskiner, hvor der er begrænset forbrug.

Vær opmærksom på at døren ikke kan åbnes udefra, hvis du ikke har din telefon på dig. Så efterlad ikke din telefon i hovedbygningen, hvis du for eksempel går over i træværkstedet.

Hvis det er et projekt du er i gang med og arbejder på flere dage i træk, så er det okay at lade sit projekt overnatte, så længe det ikke er i vejen for øvrige medlemmer.

Vi har begrænset plads i vores opbevarings-container, men er der plads er det muligt, for et lille gebyr, at have sit ikke alt for store projekt stående i en kortere periode.

Tag fat i en af lederne for at aftale nærmere.

Ja meget gerne. I det normale medlemsskab er inkluderet nogle timers maskintid, hvad der svarer til hobby-brug.
Har du brug for mange timer ved f.eks. laserskæreren eller cnc-fræseren kan du tilkøbe ekstra tid.

Vi ser dog helst at masseproduktion ikke foregår i tidsrummet kl. 16-22 aht. de gæster, der kun har tid til at benytte Heys Space efter deres normale arbejdstid.

Der er visse områder der er tilgængelige fra det sekund du melder dig ind. Det gælder f.eks. elektronik-værkstedet, symaskiner, krea og lign.

Visse maskiner kræver et kørekort før der bliver åbnet op for dem på dit medlemskort. Dette er af lige dele hensyn til din sikkerhed og at maskinerne bliver benyttet korrekt.

Du kan finde de forskellige kørekortskurser i vores kalender og tilmelde dig dér.

Har du et projekt der haster, kan du prøve at høre, via vores Discord-server, om andre medlemmer  har tid til at hjælpe dig. Vi er generelt meget venlige og hjælpsomme i Hey Space.

Som medlem har du adgang til Hey Space døgnet rundt. Dit adgangskort er personligt og må ikke lånes ud.
Er du i gang med et stort og uhåndterligt projekt, må du dog gerne medbringe en ven til at hjælpe dig. Din ven må dog ikke betjene maskinerne.

Er du ikke medlem endnu, så kom forbi om onsdagen kl. 17, få en tour og bliv meldt ind.